Ερευνητικό Πληροφορικής

Το Ερευνητικό Εργαστήριο Πληροφορικής φιλοξενεί από το 2011 το Kastoria Linux Society και από το 2012 το IEEE Student Branch του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά και βρίσκεται δίπλα από τους τεχνικούς στο κτίριο των εργαστηρίων.

Στο ερευνητικό εργαστήριο μπορείτε να βρείτε στους υπολογιστές εγκατεστημένα τα πιο διαδεδομένα Λειτουργικά συστήματα Linux όπως το Ubuntu, Fedora, Linux Mint, Kali Linux, openSUSE και Arch όπου είναι στην διάθεση όποιου θέλει να τα χρησιμοποιήσει και να τα δοκιμάσει ώστε να επιλέξει τι είναι αυτό που τον ενδιαφέρει. Επιπλέον υπάρχουν εγκατεστημένα διάφορα περιβάλλοντα εργασίας για να έρθει ο ενδιαφερόμενος σε επαφή όπως και όλες οι βασικές εφαρμογές που χρειάζεστε ο μέσος χρήστης καθώς και εφαρμογές σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών της σχολής μας.

Στο εργαστήριο δίνεται η δυνατότητα της χρήσης του Ubuntu Server που έχουμε εγκαταστήσει όπου διάφορες εφαρμογές για Server όπου μπορείτε να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε μαζί τους όπως Samba Server, LAMP(Apache HTTP Server, MySQL, PHP),Joomla, WordPress,  Owncloud και Drupal.

Στο Ερευνητικό Εργαστήριο υπάρχει εκτός από τον χώρο με τους έξι υπολογιστές με Linux Distros υπάρχει ακόμα ένας χώρος εργασία 5 ατόμων για όσους έρθουν με τους φορητού Η.Υ., ένας χώρος με ενημερωτικό υλικό σχετικά με την Τεχνολογία, τον IEEE και το Linux και τέλος ένας χώρος για εργασίες σχετικές με το Hardware.