TISP Week

Το TISP Week 2017 διοργανώνεται ξανά μετά την επιτυχία του TISP Week 2016, στο οποίο συμμετείχαν 500 εκπαιδευτικοί που εκπαιδεύτηκαν σε περισσότερες από 15 χώρες του IEEE Region 8, σηματοδοτώντας έτσι μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με έμφαση στη διερευνητική μάθηση, στοχεύοντας στην ανάδειξη του Science-Technology-Engineering-Mathematics (STEM), αλλά και στην ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων (Soft Skills) στη μετέπειτα επαγγελματική και κοινωνική ζωή των μαθητών.

Το TISP Week 2017 θα πραγματοποιηθεί από 1/12/2017 – 9/12/2017, όπου θα διοργανωθούν TISP Workshops σε όλη την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική από τις χώρες που θα συμμετέχουν και κάθε Workshop θα απασχολήσει τουλάχιστον 30 εκπαιδευτικούς.

Όλα τα Workshops του TISP Week θα έχουν εκπαιδευμένους εθελοντές του IEEE που θα εκπαιδεύσουν τους δασκάλους του σχολείου, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο μαθήματος από το tryengineering.org.

Στην Καστοριά θα διοργανωθεί φέτος για πρώτη φορά από το IEEE Student Branch του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το IEEE Greece Section, στους χώρους του ιδρύματος, το Σάββατο 25/11/2017 παρουσία του κ. Σταμάτη Δραγουμάνου ο οποίος είναι μέλος της IEEE Region 8 Educational Activities SubCommittee, υπεύθυνος της Pre-University Works Committee και υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων στο Greece Section.

Για να συμμετέχετε στο TISP Week Workshop στην Καστοριά παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

https://goo.gl/forms/6fPIdMupw66fOlwQ2

Σχετικά με το TISP

Το TISP (Teacher-In-Service Program) λειτουργεί σαν ένα επαγγελματικό σεμινάριο που απευθύνεται σε δασκάλους και καθηγητές με σκοπό να ενσωματώσουν στη διδασκαλία τους διασκεδαστικά μαθήματα διερευνητικής μάθησης, από τη σκοπιά του μηχανικού. Ο άμεσος στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών για τη χρήση αυτής της μεθοδολογίας και τη συνεργασία τους με τους εθελοντές του ΙΕΕΕ, ενώ απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων στους μαθητές ώστε να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες και να εξερευνήσουν τις πιο τεχνικές κατευθύνσεις καριέρας (του μηχανικού στην προκειμένη περίπτωση).

Σχετικά με το ΙΕΕΕ

Το ΙΕΕΕ είναι το Ινστιτούτο των Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE – Institute of Electrical and Electronics Engineers), ο μεγαλύτερος τεχνολογικός και επαγγελματικός οργανισμός τεχνολογίας που είναι αφιερωμένος στην ανάπτυξη της τεχνολογίας για το καλό της ανθρωπότητας. Το ΙΕΕΕ και τα μέλη που το απαρτίζουν, εμπνέουν την παγκόσμια κοινότητα να καινοτομεί για ένα καλύτερο αύριο μέσω των δημοφιλών εκδόσεών του, των συνεδρίων του, των τεχνολογικών προτύπων και των εκπαιδευτικών δράσεών του. Το ΙΕΕΕ είναι ο έμπιστος σύμβουλος για τη μηχανική, την τεχνολογία και την πληροφορική σε όλο τον κόσμο.

Το ΙΕΕΕ έχει πάνω από 420.000 μέλη παγκοσμίως σε πάνω από 160 χώρες και δημοσιεύει το ένα τρίτο της τεχνικής βιβλιογραφίας στους ηλεκτρολόγους μηχανικούς,στις επιστήμες της πληροφορικής και τα ηλεκτρονικά, αλλά και τα περισσότερα πρότυπα που χρησιμοποιούνται σήμερα στις τηλεπικοινωνίες, την πληροφορική και την παραγωγή ενέργειας.