Το Φοιτητικό μας Παράρτημα

Το IEEE Student Branch University of Western Macedonia ιδρύθηκε το 2012 υπ’ αριθμόν STB11281 από τον καθηγητή Μιχάλα Άγγελο και φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών (έπειτα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Από τον Ιούλιο του 2019 λειτουργεί επίσημα ως Φοιτητικό Παράρτημα του ΙΕΕΕ του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.

Το Φοιτητικό Παράρτημα έχει πλήθος δράσεων σε τεχνολογικούς και μη τομείς. Κύριες υπο-ομάδες του Φοιτητικού Παραρτήματος είναι το Kastoria Linux Society που έχει σαν στόχο την εξοικείωση των Φοιτητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας με τις Ανοικτές Τεχνολογίες,  το Ελεύθερο Λογισμικό και το Λογισμικό Ανοικτού κώδικα σε συνεργασία με τον ΕΕΛ/ΛΑΚ και τις κοινότητες Ελεύθερου Λογισμικού σε διεθνές επίπεδο. Τον Μάιο 2018, στα πλαίσια του IEEE Student Branch ιδρύθηκε το Affinity Group IEEE Women in Engineering, σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της γυναίκας μηχανικού στο χώρο της τεχνολογίας και της επιστήμης. Επιπλέον, η ομάδα έχει συμβάλει στην προώθηση του Oracle Academy στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Από την ίδρυσή έως και σήμερα, τα μέλη της ομάδας έχουν υλοποιήσει Projects αλλά και Ημερίδες, όπως το Museum in a Suitcase, το Romilos Weather Station, οι Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες, ημέρα για την αγορά εργασίας σε συνεργασία με το Skywalker, Ημερίδες και Workshop για το Ελεύθερο Λογισμικό και Υλικό σε συνεργασία με τον ΕΛ/ΛΑΚ, workshop γνωριμίας με την πλατφόρμα Unity και άλλα. Καθώς και συμμετοχές σε Διαγωνισμούς όπως ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Προγραμματισμού IEEExtreme.

Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί ανθρωπιστικές δράσεις, όπως εθελοντικές αιμοδοσίες, ενημέρωση για τη δωρεά οργάνων, φιλανθρωπικό πάρτι, όπου τα χρήματα που συλλέχθηκαν δωρίστηκαν στον Οργανισμό Κέλετρον Αγάπη για το παιδί, συλλογή πλαστικών καπακιών που δίνονται στο Σύλλογο Νεφροπαθών Καστοριάς με σκοπό την ανταλλαγή τους με αναπηρικά αμαξίδια.

Όλες αυτές οι δράσεις, η εργατικότητα και αποδοτικότητα των μελών έχουν οδηγήσει σε διακρίσεις της ομάδας τόσο σε Πανελλήνιο όσο και σε Διεθνές Επίπεδο από το ΙΕΕΕ. Επιπλέον, τα μέλη που δραστηριοποιούνται έντονα στο φοιτητικό παράρτημα έχει παρατηρηθεί ότι έχουν και έντονη δραστηριοποίησή και στην επαγγελματική τους πορεία.