Πρακτική Άσκηση φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Από:Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης
          Υπεύθυνη: κα Νίκη Μπανανή, τηλ: 28210 37452, praktikituc@yahoo.com
 
Θέμα:Πρακτική Άσκηση φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης το 2018
 
Χανιά, 21/03/2018
Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,
 
Φέτος, λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα πολλών φορέων και φοιτητών για μεγαλύτερη διάρκεια πρακτικής άσκησης και έχοντας εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πρόσθετους πόρους, η διάρκεια της πρακτικής άσκησης για τρεις από τις πέντε σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης αυξήθηκε σε δύο μήνες. Συγκεκριμένα, η διάρκεια της πρακτικής άσκησης διαμορφώθηκε ως εξής:
 
Σχολή
Διάρκεια
Σχόλια
(ΜΗΧΟΠ)
1 μήνας
8ωρη άσκηση,
5 μέρες την εβδομάδα,
 
ανάλογα με τις απαιτήσεις της επιχείρησης
(ΗΜΜΥ)
1 μήνας
(ΜΠΔ)
2 μήνες
(ΜΗΠΕΡ)
2 μήνες
(ΑΡΧΜΗΧ)
2 μήνες
 
Σημειώνεται ότι το διάστημα άσκησης πρέπει να είναι συνεχές, ενώ η άσκηση πρέπει να είναι 8ωρη και πέντε μέρες την εβδομάδα, με δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες της επιχείρησης. Θεωρητικά η πρακτική άσκηση μπορεί να αρχίσει άμεσα (εφόσον ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες), ενώ ως  τελευταία ημέρα συμμετοχής φοιτητών στο πρόγραμμα για τον τρέχοντα κύκλο έχει τεθεί η 31/10/2018Ρεαλιστικά, εκτιμώντας τη διάρκεια των διαδικασιών που πρέπει να προηγηθούν, εκτιμάται ότι το νωρίτερο που θα μπορούσε να αρχίσει η πρακτική άσκηση ενός φοιτητή είναι ο Μάιος του 2018.
 
Οι φοιτητές του ιδρύματος σύντομα θα κληθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και κατά τη διαδικασία αυτή είναι καλό να υπάρχουν ήδη αρκετές θέσεις στην πλατφόρμα του ΑΤΛΑΝΤΑ. Συνεπώς, θα σας παρακαλούσαμε να δώσετε και φέτος τη δυνατότητα σε φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης να αποκτήσουν μία μικρή, αλλά σημαντική επαγγελματική εμπειρία.
 
Παρακαλείσθε, λοιπόν, όπως προσφέρετε θέσεις πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στο πληροφοριακό σύστημα ΑΤΛΑΣ το συντομότερο δυνατό και ιδανικά, πριν την 31 Μαρτίουώστε να υπάρχει επαρκής αριθμός θέσεων κατά την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος που θα ακολουθήσει προς τους φοιτητές. Αν έχετε ήδη διαθέσιμες θέσεις στον ΑΤΛΑΝΤΑ, παρακαλώ επικαιροποιήστε της. Οι παλαιές θέσεις (από τον Οκτώβριο του 2017 και πριν) συνίσταται να αποσύρονται και νέες θέσεις να δημιουργούνται (ή να «κλωνοποιούνται» σύμφωνα με την ορολογία του ΑΤΛΑΝΤΑ). Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να εντοπίσουν τις θέσεις που προφέρετε οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές.
 
Ο ιστότοπος της Πρακτικής Άσκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει εμπλουτιστεί με χρήσιμες πληροφορίες περί των διαδικασιών, την ανάρτηση θέσεων στον ΑΤΛΑΝΤΑ, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κ.α. Μπορείτε να τον επισκεφτείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί, ενώ μπορείτε να καλείτε και στο Γραφείο Πρακτικής για περισσότερες πληροφορίες.
 
 
Επισημαίνεται ότι οι φοιτητές ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν με τον φορέα που παρέχει μια θέση που τους ενδιαφέρει, ώστε να τους είναι σαφές το αντικείμενο της θέσης, αλλά και τυχόν πρόσθετα προσόντα που απαιτούνται. Ωστόσο, η τελική σύζευξη φορέων-φοιτητών είναι ευθύνη του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης υπό την έγκριση των καθηγητών που έχουν οριστεί ως επιστημονικά υπεύθυνοι ανά σχολή και συνολικά για το ίδρυμα.
 
Σε κάθε περίπτωση, το Γραφείο επικοινωνεί με τον φορέα (μέσω e-mail ή τηλεφωνικά) πριν την τελική αντιστοίχηση ενός φοιτητή σε μια θέση για την τελική επιβεβαίωση όλων των παραμέτρων απασχόλησής του (αντικείμενο εργασίας, διάρκεια, σχολή, φοιτητής, κ.α.).
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την πρακτική άσκηση, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Νίκη Μπανανή, στέλεχος του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης στο 28210 37452.
 

Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Πολυτεχνείου Κρήτης 
 
Κτίριο ΜΗΧΟΠ (Ισόγειο), τηλ: 28210 37452, e-mail: praktikituc@yahoo.com
 
Μπανανή Νικολέτα (Νίκη), Εξωτερικός Συνεργάτης (nikininaba@yahoo.gr)

Το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πολυτεχνείου Κρήτης με φορέα υλοποίησης το Πολυτεχνείο Κρήτης εντάσσεται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, Άξονες προτεραιότητας 7,8 «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους. Φορέας χρηματοδότησης είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Ιδρυματικός υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης: Καθηγητής Νίκος Καλλίθρακας-Κόντος.