Report: Ημερίδας με θέμα τη Συγγραφή επιστημονικών κειμένων με τη χρήση LaTeX 

Η ημερίδα με θέμα τη Συγγραφή επιστημονικών κειμένων με τη χρήση LaTeX πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 18:00 από το Φοιτητικό Παράρτημα του IEEE του τμήματος Πληροφορικής σε συνεργασία με την Κοσμητεία Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (τμήματα Πληροφορικής και Μαθηματικών) και το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Καστοριά. 

Η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της μαθηματικής σταθεράς π και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom όπου και την παρακολούθησαν πάνω από 120 συμμετέχοντες. 

Η Έναρξη της ημερίδας έγινε από τον πρόεδρο του Φοιτητικού Παραρτήματος Χρήστο Αναστασίου με μια παρουσίαση για τις προοπτικές συμμετοχής των φοιτητών σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια, όπως επίσης και την παρουσίαση του Online LaTeX Editor Overleaf. Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν τα θέματα:  

Συγγραφή κειμένου στο LaTeX – Βασικοί τύποι εγγράφων από τον κος Γ. Βασιλειάδης, Διδάσκων ΠΔ 407. Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό ΕΑΠ. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την παρουσίαση στον υπερσύνδεσμο.

Επεξεργασία μαθηματικών παραστάσεων στο LaTeX απο την κα Ζ. Καλογηράτου, Καθηγήτρια Τμήματος Πληροφορικής. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα παραδείγματα στον υπερσύνδεσμο.

Επαγγελματική χρήση του Latex για τη δημιουργία μεγάλων εγγράφων. απο τον κος Γ. Σίσιας, Διδάσκων ΠΔ 407. Εξωτερικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Εξωτερικός Συνεργάτης Επιστημονικών Εκδόσεων Τζιόλα ΑΕ. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την παρουσίαση στον υπερσύνδεσμο.

Τέλος, Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και θα χαρούμε στο μέλλον να έχουμε και άλλες τέτοιες εποικοδομητικές δράσεις.