Report: IEEE Day 2018 – Καλωσόρισμα Πρωτοετών Φοιτητών

Ένα θερμό καλωσόρισμα έγινε φέτος στους πρωτοετείς φοιτητές από τους συλλόγους του TEI Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά. Τα μέλη της ομάδας IEEE Student Branch του Τμήματος  Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Καστοριάς και τον  Σύλλογο Ποντίων Σπουδαστών Καστοριάς διοργάνωσαν δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Καλωσόρισμα Πρωτοετών Φοιτητών» με στόχο οι νέοι φοιτητές να γνωρίσουν τους συλλόγους και τις δράσεις τους μέσα από δραστηριότητες.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στην παρουσίαση πρωτοετών όπου πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αμφιθέατρο με τα μέλη του IEEE Student Branch να κάνουν παρουσίαση σχετικά με την ομάδα τους και τις δραστηριότητες του. Ταυτόχρονα έξω από το Μεγάλο Αμφιθέατρο υπήρχαν περίπτερα και από τις τρεις ομάδες με σκοπό οι πρωτοετείςς φοιτητές να ενημερωθούν για τις δράσεις των ομάδων και να γνωρίσουν τα μέλη.

Μέρος της εκδήλωσης υπήρξε το IEEE Day, Lab Day που πραγματοποίησε η ομάδα IEEE Student Branch. Στόχος της ημέρας αυτής ήταν να ανοίξουν οι πόρτες του ερευνητικού εργαστηρίου πληροφορικής, όπου στεγάζεται η ομάδα από την ίδρυσή της και να προσκληθεί όλο το φοιτητικό σύνολο σε μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της καθως και να γίνει μια ενημέρωση σχετικά με το IEEE, τις δραστηριότητες του  Student Branch, τα Affinity Groups όπως Young Professional, το Women in Engineering καθώς και τεχνολογικά θέματα στα οποία δραστηριοποιείται το Student Branch όπως Arduino & Raspberry Pi, το Romilos Project, εφαρμογές που έχουν σχέση με Augmented Reality ,Virtual Reality και Mixed Reality καθώς επίσης και θέματα γύρω από το Open Software & Open Hardware.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το Κρητικοποντιακό γλέντι από το σύλλογο Κρητών Φοιτητών Καστοριάς και το Σύλλογο Ποντίων Σπουδαστών Καστοριάς στο χώρο του κυλικείου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών που διασκέδασαν έως αργά το απόγευμα, για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών.

Τέλος, το δεκαπενθήμερο τελείωσε με το πρώτο Coffee Talk του Women in Engineering όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο D’oro Cafe. Η ομάδα του Women in Engineering (WiE) ήταν εκεί για να γνωριστεί με τις κοπέλες του τμήματος Πληροφορικής καθώς και με τις καθηγήτριες του τμήματος. Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η προώθηση της γυναίκας μηχανικού στον τομέα της τεχνολογίας και της επιστήμης καθως και η αναλύση σε θέματα γύρω από τους τομείς αυτούς.