Εθελοντική Αιμοδοσία

Το IEEE Student Branch Western Macedonia University of Applied Sciences in Kastoria σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Καστοριάς, το Σύλλογο Ποντίων Σπουδαστών Καστοριάς, την ομάδα Επικοινωνίας του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και το Σύλλογο Αιμοδοσίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Ν. Καστοριάς «Η μελωδία της καρδιάς» διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και από τις 09:00 έως και τις 14:00 στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.

H Ελλάδα κατατάσσεται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και εισάγουμε επί πληρωμή αίμα από την Ελβετία προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες μας ως χώρα.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Είναι δώρο ζωής και έμπρακτη αλληλεγγύη. Ο στόχος μας λοιπόν που ήταν η ευαισθητοποίηση των φοιτητών μας και όχι μόνο ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας με μία όμορφη αλλά και απλή πράξη. Κι επειδή ένα λεπτό αρκεί για να σώσεις μία ζωή, ο στόχος μας επιτεύχθηκε καθώς στην αιμοδοσία προσήλθαν περίπου 50 άτομα από τα οποία έδωσαν αίμα οι 38, που είναι ένα πολύ ικανοποιητικό ποσό.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που στηρίξατε αυτή μας την προσπάθεια και ήρθατε να δώσετε αίμα για να βάλετε κι εσείς το λιθαράκι σας, ώστε να βοηθήσετε αύριο μεθαύριο συνανθρώπους μας που θα το έχουν ανάγκη.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Αιμοδοσίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Ν. Καστοριάς “η μελωδία της καρδιάς”, που μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια όπως και το Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Καστοριάς, το Σύλλογος Ποντίων Σπουδαστών Καστοριάς και την ομάδα Επικοινωνίας του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας που βοήθησαν στη διοργάνωση.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Σάκη Μπούρτσο που μας παραχώρησε το χώρο της βιβλιοθήκης ώστε να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε την αιμοδοσία.